Sadece Kurabiye

   Sadece Kurabiye J

   Aslında kurabiyeme, şöyle güzel bir isim bulmayı düşünmedim değil. Ama öyle çok fazla gösterişli bir kurabiye olmadığı için kendisi, sadece kurabiye diyeyim istedim. J
   Gayet kolay, sade bir tarif (adı üstünde J), ama tadı hafife alınmayacak kadar lezzetli... Mutlaka deneyin derim. Başka kurabiye tarifleri arama gereği duymayacaksınız pek. J

   Malzemeler:
-1 paket (250 gr) margarin (Tereyağ da kullanabilirsiniz.. Oda sıcaklığında olacak..)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta sarısı (Dilerseniz yumurtanın beyazını, kurabiyenin üzerini süslemek için kullanabileceksiniz.)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket şekerli vanilin
-Aldığı kadar un
-İsteğe bağlı olarak, üzerini süslemek için hindistan cevizi, ceviz-fındık-fıstık kırığı...

   Yapılışı:
   Malzemeleri verilen sıraya göre karıştırabilirsiniz. Fakat kabartma tozu ve vanilini unla beraber karıştırırsanız daha iyi olur.
   Unu, hamur şekil alabilecek kıvama gelinceye kadar ekleyin. Hamurunuz, elinizle yuvarlanabilecek kıvama gelince, cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Bu sade haliyle de kurabiyenin tadı çok güzel oluyor. Ama dilerseniz yuvarladığınız kurabiye hamurlarını, yumurtanın beyazına tamamen, ya da yarısına kadar batırıp daha sonra hindistan cevizine ya da ceviz-fındık-fıstık kırığına batırarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
   Yağladığınız, ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerinizi, 170 ya da 180 derecede pişirebilirsiniz. Kurabiyeleri fazla kızartmadan, mümkünse rengi beyaz kalacak şekilde fırından çıkarın. Eğer süsleme yaptıysanız, üzerinin hafif kızarmasına müsaade edebilirsiniz. Toplamda 60-65 kadar kurabiye çıkacaktır. Afiyet olsun...

YAZAR:FATMA NUR DURSUN

Comments